Usable Assistive Technology (RealSAM) – The Blind Guide

14
Usable Assistive Technology (RealSAM) – The Blind Guide

Η υποστηρικτική τεχνολογία είναι δροσερή, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι χρησιμοποιήσιμη υποστηρικτική τεχνολογία.

Θυμάμαι μια ιστορία για πράγματα που χρειαζόμαστε. Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει ότι χρειάζεται ένα τρυπάνι; Ή οποιοσδήποτε άλλος εξοπλισμός; Λοιπόν, θα υποστήριζα ότι κανείς δεν χρειάζεται ένα τρυπάνι. Αντίθετα χρειάζονται μια τρύπα.

Άκουσα αυτή την ιστορία αρκετά πρόσφατα και αναρωτήθηκα πώς ξεκίνησε. Υπάρχουν προηγούμενες αναφορές, αλλά η παλαιότερη σταθερή αντιστοίχιση εισαγωγικών φαίνεται να είναι η ακόλουθη. Είναι από μια διαφήμιση σε μια εφημερίδα του Σόμερσετ της Πενσυλβάνια το 1942.

«Τα καταστήματα υλικού αναφέρουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνδρες αγόρασαν τρυπάνια μιας ίντσας σε ένα χρόνο. Κανένας από αυτά τα εκατομμύρια άνδρες δεν ήθελε τις ασκήσεις. Ήθελαν τρύπες τέταρτων ιντσών σε μέταλλο ή ξύλο».

Αυτό είναι το θέμα μου. Η εξέλιξη της υποστηρικτικής τεχνολογίας για τους τυφλούς είναι εκπληκτική. Κάνει τον κόσμο πολύ πιο προσιτό. Είναι όμως χρησιμοποιήσιμο; Η απάντηση διαφέρει ανά άτομο. Θα επιστρέψω σε αυτό το σημείο σε λίγο.

Οι άνθρωποι που είναι τυφλοί δεν χρειάζονται υποστηρικτική τεχνολογία. Χρειάζονται ανεξάρτητη πλοήγηση. Και πρέπει να ξέρουν αν τα ρούχα τους ταιριάζουν. Πρέπει να γνωρίζουν αν παραδίδουν ένα χαρτονόμισμα του 1$. Ή έναν λογαριασμό 100$. Ωχ…

Η τεχνολογία είναι υπέροχη

Αγόρασα έναν φορητό υπολογιστή Compaq στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το χρησιμοποίησα για υπολογιστικά φύλλα και έγγραφα καθώς ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό στη Βιομηχανική Μηχανική. Ένα θαυμάσιο εργαλείο που είχε αστείες δυνατότητες σε σχέση με τη σημερινή τεχνολογία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, συναντήθηκα με έναν πωλητή που είχε ένα «κινητό» τηλέφωνο. Εκείνη την εποχή, ήταν πολύ δροσερό. Του επέτρεψε να παραμείνει σε επαφή με το γραφείο του καθώς επισκεπτόταν πελάτες. Αλλά το μόνο κινητό στοιχείο ήταν ότι δεν ήταν πίσω στο γραφείο του. Αντίθετα, κινήθηκε μαζί του στο αυτοκίνητο. Ήταν ακόμα ενσύρματο και υπήρχε περιορισμένο δίκτυο και εμβέλεια.

Θυμάμαι την έλευση των Personal Digital Assistants. Η εταιρεία πλήρωσε για τους διαχειριστές για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εκπληκτικές νέες συσκευές. Δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν πολύ καλύτερα από ένα ημερολόγιο τσέπης, αλλά σίγουρα ήταν ωραίο να πληρούν τις προϋποθέσεις για μια μονάδα που πληρώνεται από την εταιρεία.

Τότε, υπήρχαν εκείνα τα πρώτα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα. Ακόμα περισσότερη περιέργεια από αλλαγή παιχνιδιού.

Η τεχνολογία είναι υπέροχη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Σαφώς, η χρησιμοποιήσιμη υποστηρικτική τεχνολογία είναι το θέμα αυτής της ανάρτησης. Αλλά η χρηστικότητα εμφανίζεται κατά μήκος ενός φάσματος. Εξαρτάται από τις τεχνολογικές σας ικανότητες. Και ο βαθμός και το είδος της απώλειας όρασης. Και άλλα τόσα.

Γι‘ αυτό πρέπει να επισκεφτείτε τον τοπικό σας σύλλογο για τυφλούς. Μπορείτε να βρείτε μια καταχώριση ανά πολιτεία στους παρακάτω Πόρους. Μπορούν να αξιολογήσουν τις ανάγκες και τις δεξιότητές σας για να καθορίσουν την υποστηρικτική τεχνολογία που θα είναι χρησιμοποιήσιμη για εσάς. Μπορούν επίσης να σας διδάξουν πώς να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία.

Ακόμα κι αν είναι χρησιμοποιήσιμο, τα χρησιμοποιείτε όλα;

Υποθέτω ότι πολύ, πολύ λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πλήρεις δυνατότητες οποιασδήποτε τεχνολογίας που κατέχουν. Είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνω. Η άνεση είναι μέρος του λόγου που δεν αναζητώ την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το smartphone και ο φορητός υπολογιστής μου είναι ηλικίας 5+ ετών. Λειτουργούν μια χαρά και καταλαβαίνω καλά τις παραξενιές τους.

Η αντικατάστασή τους σημαίνει ότι πρέπει να περάσω από τη μετάβαση στην τεχνολογία. Σημαίνει επίσης ότι προσθέτω άσκοπα στη ροή των απορριμμάτων. Αλλά όσο άνετος κι αν είμαι με την τεχνολογία μου, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που δεν χρησιμοποιώ.

Οι άνθρωποι της τεχνολογίας στην τοπική σας ένωση για τυφλούς θα μάθουν για κάθε πτυχή της τεχνολογίας που σας δείχνουν. Και θα φροντίσουν να γνωρίζετε κάθε δυνατότητα που θα σας βοηθήσει. Αλλά δεν θα χάνουν το χρόνο σας με λειτουργίες που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή δεν χρειάζεστε.

Τα smartphones είναι εκπληκτικά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Τα smartphones είναι ο βασικός οδηγός πίσω από αυτή τη χρησιμοποιήσιμη υποστηρικτική τεχνολογία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι τυφλοί ή με προβλήματα όρασης χρησιμοποιούν iPhone. Αλλά μερικοί άνθρωποι που είναι τυφλοί προτιμούν το Android καθώς υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής ή τροποποίησης της τεχνολογίας.

Ο περισσότερος κόσμος λατρεύει τα smartphone του. Οι εφαρμογές. Η φορητότητα. Οι σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες που φαίνονται να αλλάζουν καθημερινά. Αλλά αυτή η επίπεδη οθόνη δεν είναι πάντα πολύ προσιτή για κάποιον που είναι τυφλός. Και η ιλιγγιώδης σειρά εφαρμογών μπορεί να είναι αρνητική. Ακόμα και όταν βλέπουν και ειδικά όταν είναι τυφλοί.

Έχω συναντήσει πολλούς ηλικιωμένους που είναι τυφλοί και θέλουν να αξιοποιήσουν μόνο μέρος της τεχνολογίας των smartphone. Το GPS και άλλες λειτουργίες αναζήτησης για κινητά μπορούν να οδηγήσουν σε εκπληκτική ανεξαρτησία που δεν υπήρχε για τους τυφλούς ακόμη και πριν από μερικά χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί περισπασμοί που περιπλέκουν τη χρήση μερικών λειτουργιών που αλλάζουν πραγματικά το παιχνίδι.

Η χρησιμοποιήσιμη υποστηρικτική τεχνολογία βοηθά κάποιον που είναι τυφλός να έχει πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία του κόσμου ανεξάρτητα, όταν ταιριάζει με τον τύπο και τον βαθμό απώλειας της όρασής του καθώς και με την τεχνολογική του ικανότητα.
Η χρησιμοποιήσιμη υποστηρικτική τεχνολογία δεν είναι απλώς έξυπνη. Αντιμετωπίζει μια πραγματική ανάγκη που έχετε και ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε.

Το RealSAM Pocket της RealThing Ai έχει την απάντηση

Το RealSAM Pocket είναι ένα φιλικό και εύχρηστο smartphone. Έχει σχεδιαστεί από την αρχή ως συσκευή που ενεργοποιείται με φωνή για άτομα με προβλήματα όρασης ή τυφλούς. Αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε προτιμά την τεχνολογία που βασίζεται στη φωνή.

Το RealSAM έχει σχεδιαστεί ως μια απλή υποβοηθητική τεχνολογία smartphone για κάποιον που είναι τυφλός.
Μιλήστε για μια απλή διεπαφή. Η λειτουργία Tap to talk καταλαμβάνει περίπου το 20% του κάτω μέρους της οθόνης και η υπόλοιπη οθόνη είναι σκοτεινή.

Τι είναι το RealSAM Pocket;

Το RealSAM Pocket είναι ένα smartphone που λειτουργεί με φωνή και είναι εύκολο στη χρήση.

  • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις περισσότερες λειτουργίες πατώντας απλώς στην οθόνη (κουμπί „πατήστε για να μιλήσετε“ που καταλαμβάνει το κάτω 20% της οθόνης). Μετά λέτε τι θα θέλατε να κάνει η συσκευή.
  • Το RealSAM Pocket περιλαμβάνει ένα ακουστικό υψηλής ποιότητας από τη Samsung και το λογισμικό RealSAM, ένα λογισμικό που αναλαμβάνει την εμπειρία του χρήστη. Δεν είναι εφαρμογή.
  • Το RealSAM Pocket χρησιμοποιεί φωνητική διεπαφή, επομένως δεν είναι δυνατή η λήψη εφαρμογών, καθώς έχουν σχεδιαστεί για οπτική διεπαφή και απλά δεν θα λειτουργούν. Αντίθετα, το RealThing Ai προσφέρει περιοδικές ενημερώσεις στους χρήστες του RealSAM Pocket με νέες δυνατότητες και λειτουργικότητα.
  • Πωλείται ως έτοιμο προς χρήση τηλέφωνο που είναι συμβατό με οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και μπορεί να συνδεθεί σε συσκευές με δυνατότητα WiFi και bluetooth, συμπεριλαμβανομένων ακουστικών και ακουστικών βαρηκοΐας.

Είναι για όλους όσους είναι τυφλοί; Φυσικά και όχι. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η άποψή μου για το iPhone έναντι του Android παραπάνω. Αλλά θα βοηθήσει πολύ κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με όραση που δεν είναι ιδιαίτερα γνώστες της τεχνολογίας. Με ιντριγκάρει ιδιαίτερα το παρακάτω χαρακτηριστικό.

Το RealSAM Pocket τροφοδοτείται από το Dialogue Engine του RealThing Ai

Αυτός ο κινητήρας είναι μια μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που επιτρέπει την έξυπνη επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών. Κατανοεί όχι μόνο τις λέξεις αλλά και την πρόθεσή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν φυσική γλώσσα για να επικοινωνούν με το RealSAM Pocket τους. Αυτό είναι διαφορετικό από τις συσκευές που χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές όπου οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις.

Εντάξει, αυτό είναι λίγο τεχνικό. Το σημαντικό σημείο είναι η κατανόηση ή η πρόθεση, όχι μόνο τα λόγια. Ποιά είναι η διαφορά?

Μόνο λέξεις

Όταν το μάτι δεξιά μια φράση που βασίζεται ακριβώς σε ποιο μάτι εδώ, δεν λειτουργεί πάντα γράψτε.

Με Πρόθεση

Όταν γράφω αυτό που προορίζεται από τις λέξεις που ακούω, σχεδόν πάντα μου βγαίνει σωστά!

Και αυτή είναι η χρησιμοποιήσιμη υποστηρικτική τεχνολογία στο βιβλίο μου!

Πόροι

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar