Πολλοί από τους πελάτες μου έχουν βιώσει αισθήματα υπερέντασης όταν ασχολούνται με τις διατροφικές και διατροφικές τους συνήθειες.
Είναι ένα κοινό ζήτημα που μπορεί συχνά να γενικευτεί με πιασάρικες αναρτήσεις και ιστολόγια με τίτλο „πώς να αποφύγετε την υπερένταση‚ ή κατι τετοιο.
Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η υπερβολή είναι σχεδόν πάντα με βάση τα συμφραζόμενα. Αυτό σημαίνει ότι είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού βρίσκεστε τώρα και πώς είναι η ζωή για εσάς.
Καμία στρατηγική που ταιριάζει σε όλους
Η αντιμετώπιση της υπέρβασης ως συναίσθημα και η ύπαρξη μιας κατάστασης με βάση τα συμφραζόμενα σημαίνει ότι καμία πραγματική στρατηγική ή σύστημα «αποφυγής υπερφόρτωσης» δεν θα λειτουργήσει για όλους.
Ως διατροφολόγος και εκπαιδευτικός, ένα από τα βασικά μέρη της δουλειάς μου είναι να υποστηρίζω τους ανθρώπους να κάνουν μόνιμες αλλαγές τροφίμων και διατροφής χωρίς να είναι «υπερβολικά» υπερβολικό.
Πρέπει να στοχεύουμε στο να μην είναι καθόλου συντριπτικά; Ίσως, ανάλογα με το άτομο και τις συνθήκες. Αλλά γνωρίζω από πάνω από 25 χρόνια προπονητικής ότι η αλλαγή συμβαίνει όταν ξεπερνάμε αυτό που είναι άνετο.
Ωστόσο, το τι είναι άβολο και πόσο μακριά να προχωρήσουμε σε αυτό είναι πολύ ατομικό.
Αντιμετώπιση της υπερβολής στην πράξη
Όταν εργάζεστε με πελάτες, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τι είναι συντριπτικό. Το να γνωρίζετε πόσα είναι αρκετά για να αναλάβετε και πόσα είναι πάρα πολλά είναι μια συνεχής συζήτηση. Δεν ισχύει μόνο για τις διατροφικές και διατροφικές συνήθειες. Αφορά επίσης την όλη διαδικασία συνεργασίας.
Ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:
- Τι είδους αλλαγές στον τρόπο ζωής θα υποστηρίξουν τις αλλαγές στη διατροφή;
- Τι χρειάζεται να ρυθμίσουμε για να συνεργαστούμε;
- Τι είδους πληροφορίες πρέπει να συγκεντρώσω από τον πελάτη μου και πώς τις λαμβάνουμε;
- Τι συμβαίνει στη ζωή τους αυτή τη στιγμή;
- Ποια είναι τα τρέχοντα επίπεδα άγχους τους και πώς βλέπουν την ικανότητά τους να αναλαμβάνουν περισσότερα;
Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα.
Από την εμπειρία μου
Δεν το καταλαβαίνω πάντα σωστά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θελήσουμε να αφαιρέσουμε όλα τα επίσημα έγγραφα πολύ γρήγορα ή να ζητήσουμε ένα ημερολόγιο τροφίμων και διάθεσης πολύ νωρίς (ή καθόλου), και μπορεί να κατακλύσει ένα άτομο προτού καν προχωρήσουμε σε διατροφικές αλλαγές.
Το πώς το διαχειρίζομαι αυτό επαγγελματικά είναι με τη συνεχή επικοινωνία. Η τεχνολογία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτό – η πλατφόρμα πρακτικής μου έχει μια δυνατότητα ιδιωτικών μηνυμάτων που επιτρέπει στους πελάτες να επικοινωνούν απευθείας μαζί μου και να πουν: «Γεια σου, είναι πάρα πολύ‚όπως συμβαίνει. Μου επιτρέπει επίσης να αλλάξω ή να τροποποιήσω το πρόγραμμα σε πραγματικό χρόνο και να μην περιμένω μέχρι το επόμενο ραντεβού μας.
Κάνοντας αυτό διατηρείται η εστίασή μας στο εάν μια μεμονωμένη εργασία ή συνήθεια ταιριάζει ή όχι, αντί να κινούμαστε κατευθείαν στα συναισθήματα του «εγώ». δεν μπορεί να το κάνει αυτό‚ ή ‚όλη αυτή η διαδικασία είναι λάθος για μέναπου είναι σημάδι ότι αισθάνεσαι καταβεβλημένος.
Η υπερβολή είναι πάντα ατομική
Η αποφυγή, η μείωση ή ο καθορισμός ενός ρεαλιστικού ποσού υπερβολής είναι ατομική και δεν υπάρχει τυποποιημένη φόρμουλα ή σύστημα που να ισχύει για όλους.
Κυρίως έχει να κάνει με το να ακούς τους πελάτες και να απαντάς αμέσως όταν λένε ότι κάτι είναι υπερβολικό. Μπορεί να μην είναι πάρα πολύ για έναν προηγούμενο πελάτη και να μην είναι αρκετό για τον επόμενο. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει το άτομο που εκφράζει την υπερέντασή του και εναπόκειται στον ασκούμενο να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπερβολική εστίαση σε τυποποιημένα συστήματα μπορεί να χάσει τα μάτια του ατόμου και να προκαλέσει υπερένταση που δεν χρειαζόταν να υπάρχει.
Αισθανθήκατε ποτέ κουρασμένοι κάνοντας αλλαγές; Τι βρήκατε ότι βοήθησε ή εμπόδισε τη διαδικασία;
Σας αρέσει αυτό το θέμα; Θα θέλατε να ακούσετε περισσότερα; Αν ναι, ίσως θελήσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου στο LinkedIn, The Food & Mood News. Δημοσιεύω εβδομαδιαία…ish 😉
Δείτε εδώ το The Food & Mood News!
Γεια! Ονομάζομαι Kristine Peter και είμαι Διατροφολόγος (ANutr, NRN) και Διατροφολόγος (MEd).
Βοηθώ τους πελάτες μου να βελτιώσουν τη διάθεσή τους, την ενέργειά τους και να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους. Έτσι μπορούν να ανακτήσουν τη ζωτικότητά τους, να επιστρέψουν στην άσκηση, να μειώσουν το στρες και να είναι ξανά ο εαυτός τους χωρίς να περνούν αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ή να ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες και προγράμματα γευμάτων που δεν λειτουργούν ή δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συνεργασία μαζί μου, μπορείτε να κλείσετε μια δωρεάν κλήση σύνδεσης 15 λεπτών.
Η Kristine Peter, Διατροφολόγος, είναι Εγγεγραμμένος Συνεργάτης Διατροφολόγος και Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Διατροφής της Αυστραλίας (NSA), και Ανώτερος Συνεργάτης και Διαπιστευμένος Επαγγελματίας Φυσικής Θεραπείας της Εταιρείας Φυσικών Θεραπευτών και Ερευνητών (SNTR).
Kristine Peter (nee Poole), ANutr, NRN
BA(HONS), GCHumNutr, MEd
Διατροφολόγος & Εκπαιδευτικός
Διαπιστευμένος Διατροφολόγος και Φυσικός Θεραπευτής
www.kristinepeter.com
ABN 97 276 512 245
Περθ, Αυστραλία