Προσιτή Βοηθητική Τεχνολογία – Ο οδηγός των τυφλών

15
Προσιτή Βοηθητική Τεχνολογία – Ο οδηγός των τυφλών

Τι σκέφτεστε όταν σκέφτεστε την υποστηρικτική τεχνολογία;

Βάζω στοίχημα τη φράση προσιτή υποστηρικτική τεχνολογία σπάνια έρχεται στο μυαλό. Και αν ναι, αμφιβάλλω αν σκέφτεστε οικονομικά προσιτές υπολογιστές. Ίσως δεν σκέφτεστε καν έναν υπολογιστή ως υποβοηθητική τεχνολογία. Θα έλεγα ειλικρινά ότι το μυαλό μου αρχικά πηγαίνει σε κάθε είδους μεγεθυντικούς φακούς, βοηθήματα μαγειρικής και άλλα παρόμοια.

Δεν είναι όμως ένας υπολογιστής η μητέρα κάθε υποστηρικτικής τεχνολογίας; Το σωστό λογισμικό υπολογιστή και το σχετικό λογισμικό μπορούν να καταρρίψουν τόσα πολλά εμπόδια. Πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του Διαδικτύου. Μεγέθυνση. Μετάφραση. Φωνή. Ομιλία σε κείμενο. Η λίστα είναι ατελείωτη.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και ένας βασικός υπολογιστής μπορεί να είναι πολύ ακριβός για πολλούς. Το να έχεις τον νεότερο υπολογιστή είναι ωραίο. Αλλά ένας ανακαινισμένος υπολογιστής έχει περισσότερη από αρκετή επεξεργαστική ισχύ και μνήμη για τους περισσότερους ανθρώπους. Δυστυχώς, ακόμη και ένας ανακαινισμένος υπολογιστής μπορεί να είναι πολύ ακριβός για πολλά άτομα με απώλεια όρασης.

Πού μπορώ να βρω έναν οικονομικό υπολογιστή;

Οι υπολογιστές για τους τυφλούς (δείτε Πόρους παρακάτω) μπορούν να βάλουν έναν βασικό υπολογιστή στα χέρια σας για όχι περισσότερο από μερικές εκατοντάδες δολάρια. Θα παρέχουν επίσης εκπαίδευση και μακροπρόθεσμη υποστήριξη, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Αυτό αντιμετωπίζει πολλά σημαντικά ζητήματα. Η προσιτή τιμή είναι προφανής. Αυτό που μπορεί να είναι πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία μόλις την αποκτήσετε. Πόσο cool τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται ποτέ στο μέγιστο των δυνατοτήτων της;

Υποψιάζομαι ότι αυτό το έλλειμμα ισχύει για πολλούς ανθρώπους. Αλλά νομίζω ότι είναι μεγαλύτερο θέμα για άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης. Εν μέρει, αυτό συμβαίνει επειδή η απώλεια όρασης συμβαίνει κατά μήκος ενός φάσματος και οι ατομικές ανάγκες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Είναι μια παράπλευρη σημείωση, αλλά πάντα συνιστώ να συνδέεστε με την τοπική σας ένωση για τυφλούς (δείτε Πόρους παρακάτω). Μπορούν να διασφαλίσουν ότι λαμβάνετε τη σωστή τεχνολογία για τις ατομικές σας δεξιότητες και τον βαθμό απώλειας όρασης.

Δεν ξέρω πού να βρω οικονομικά προσιτή υποβοηθητική τεχνολογία ή υπολογιστές

Έχω δημοσιεύσει την απάντηση στην πρώτη ερώτηση σε δύο προηγούμενες αναρτήσεις. Το Makers Making Change έχει πολλές διαθέσιμες βοηθητικές τεχνολογικές λύσεις. Θα αναπτύξουν επίσης νέες λύσεις κατόπιν αιτήματος. Η δεύτερη λύση έρχεται από την Quality of Life Plus.

Και η απάντηση στους υπολογιστές είναι το θέμα αυτής της ανάρτησης

Παρουσίασα τους Υπολογιστές για Τυφλούς (CFTB) παραπάνω. Η αποστολή του Computers for the Blind είναι να ανοίξει τον κόσμο της πληροφορικής σε άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης παρέχοντας εξοπλισμό υπολογιστή, λογισμικό και εκπαίδευση. Μπορούν επίσης να συμβουλεύουν σχετικά με τις σχετικές επιχορηγήσεις που ενδέχεται να μειώσουν περαιτέρω το κόστος ενός από τους ανακαινισμένους υπολογιστές.

Όλοι οι πράκτορές τους χρησιμοποιούν υποστηρικτική τεχνολογία. Είναι πρόθυμοι να παρέχουν υποστήριξη σχετικά με τη διαδικασία παραγγελίας και τις διαθέσιμες συσκευές. Μπορείτε να τους βρείτε στο 214-340-6328.

Το CFTB ξεκίνησε το 1995 από τον Robert Langford ως Κέντρο του Τέξας για άτομα με σωματική αναπηρία. Ο Μπομπ γνώριζε τη δύναμη ενός υπολογιστή με τεχνολογία προσβασιμότητας. Ήθελε να διασφαλίσει ότι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν τυφλοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή υποστηρικτική τεχνολογία.

Η προσιτή υποστηρικτική τεχνολογία είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα από την Computers για τις προσπάθειες των Τυφλών να διανείμει ανακαινισμένους φορητούς υπολογιστές με σχετικές προσβάσιμες λύσεις λογισμικού.
Η προσιτή υποστηρικτική τεχνολογία είναι η αποστολή των Υπολογιστών για Τυφλούς. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζήτηση αυξάνεται γρήγορα καθώς εργάζονται σε άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης και στις 50 πολιτείες.

Ο Μπομπ ξεκίνησε τις προσπάθειες στο σπίτι του με μερικούς φίλους. Όταν ξεπέρασε αυτό, μετέφεραν την επιχείρηση στο υπόστεγο αεροπλάνων ενός φίλου. Αργότερα, μετέφεραν την επιχείρηση στο Ντάλας. Και μετά πάλι στη σημερινή του θέση στο Ρίτσαρντσον του Τέξας. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει, αλλά η γεωγραφική επέκταση φαίνεται σίγουρα πιθανή καθώς εργάζονται για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση και των 50 πολιτειών.

Με τα δικά τους λόγια

«Η Computers For the Blind είναι αποφασισμένη να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα για την κοινότητα των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στις ΗΠΑ, παρέχοντας προσιτές, προσβάσιμους ανακαινισμένους υπολογιστές και εκπαίδευση. Δεν έχουν κανένα περιορισμό ηλικίας ή ικανότητας. Είναι σύμμαχος της κοινότητας των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης και κάποιοι από αυτούς είναι μέλη».

«Οι λύσεις τους είναι έτοιμες και προσβάσιμες. Διευκολύνουν το άτομο να ζήσει μια ανεξάρτητη και συνδεδεμένη ζωή. <Αυτό ανοίγει> δια βίου ευκαιρίες για απασχόληση και ψηφιακή ισότητα. Παρέχουν καθοδήγηση των πελατών από την αγορά και όχι μόνο. Η απρόσκοπτη υποστήριξή τους απέχει μόνο ένα τηλεφώνημα.»

Πώς ξεκινά λοιπόν μια υπέροχη ιστορία όπως αυτή;

Τυφλωμένος στα 16 του σε ένα ατύχημα το Χάλοουιν, η ζωή του Μπομπ Λάνγκφορντ άλλαξε με τρόπους που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Δεν μπορούσε πλέον να επιδείξει την ανταγωνιστική του φύση και τη σωματική του δύναμη στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι γονείς του ήξεραν στην καρδιά τους ότι η ανεξαρτησία, η εκπαίδευση και μια ισχυρή ηθική πυξίδα θα καθοδηγούσαν τον Μπομπ να εκπληρώσει τα όνειρά του… όραμα ή όχι.

Ο Μπομπ ήταν ο πρώτος τυφλός που αποφοίτησε από το δημόσιο γυμνάσιο στο Νέο Μεξικό και ο πρώτος τυφλός που έλαβε πτυχίο Bachelor από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού. Το πτυχίο του περιελάμβανε μια τριπλή κατεύθυνση: Ψυχολογία, Κοινωνική Εργασία και Εκπαίδευση.

Έμπνευσε πολύ; Δείτε τους πόρους παρακάτω για την πλήρη ιστορία του Bob Langford.

Πόροι για οικονομικά προσιτή υποβοηθητική τεχνολογία

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar