Προσβάσιμες πληροφορίες συνταγογράφησης φαρμάκων – Ο οδηγός των τυφλών

3
Προσβάσιμες πληροφορίες συνταγογράφησης φαρμάκων – Ο οδηγός των τυφλών

Οι προσβάσιμες πληροφορίες συνταγογράφησης φαρμάκων είναι απίστευτα σημαντικές για άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης. Και παρέχουν επίσης ηρεμία στους φροντιστές. Το CVS έχει μια εξαιρετική λύση.

Πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσίευσα σχετικά με το Kellogg και το NaviLens. Θεωρώ ενθαρρυντικό όταν μεγάλες εταιρείες κάνουν την προσπάθεια να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πελάτες τους.

Η λύση σήμανσης NaviLens επιτρέπει μεγαλύτερη ανεξαρτησία σε κάποιον που είναι τυφλός όταν ψωνίζει. Και δεν είναι μόνο η ανεξαρτησία. Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ψωνίζετε, τα νέα προϊόντα τραβούν περιστασιακά την προσοχή σας. Όταν είσαι τυφλός, μπορεί να είναι πιο πιθανό να παραγγέλνεις πάντα το ίδιο πράγμα. Εξάλλου, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το ενδιαφέρον νέο προϊόν. Αλλά με το NaviLens, ίσως το αντιληφθείτε. Και ίσως τα ψώνια να είναι λίγο λιγότερο αγγαρεία και λίγο περισσότερο περιπέτεια.

Ξεκίνησε με το Accessible Pharmacy

Με δανεισμό απευθείας από τον ιστότοπό τους, οι Accessible Pharmacy Services (βλ. Πηγές παρακάτω) είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία φαρμακείου παράδοσης κατ‘ οίκον που ειδικεύεται στις ανάγκες των ατόμων που είναι τυφλοί, Κωφοί Τυφλοί και έχουν χαμηλή όραση. Είναι ο μοναδικός πάροχος στο είδος του και η μεγαλύτερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης με τυφλή ιδιοκτησία στη χώρα.

Το Accessible Pharmacy έχει ετήσια έκθεση Blind Health Expo (βλ. Πηγές παρακάτω). Είναι ένα υπέροχο εικονικό φόρουμ που συνδέει τους τυφλούς και τους φροντιστές τους με εταιρείες που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες και λύσεις. Είχα την τιμή να συμμετάσχω πέρυσι και σκοπεύω να συνεχίσω την ενασχόλησή μου και τα επόμενα χρόνια. Αυτή η ανάρτηση παρουσιάζει έναν άλλο από τους συμμετέχοντες.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει για το CVS

Είναι προφανώς αφοσιωμένοι στην υγεία σας. Η δήλωση αντίκτυπου θα σας πει λίγο περισσότερα:

«Είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση της ισότητας στην υγεία, στην παροχή φροντίδας σε περισσότερους ανθρώπους και στην προστασία του πλανήτη μας μέσω των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης προτεραιοτήτων μας».

Σήμερα, θέλω να μοιραστώ πληροφορίες σχετικά με την προσβάσιμη λύση πληροφοριών συνταγογράφησης φαρμάκων.

Τι είναι το Spoken Rx®;

Είναι μια ετικέτα συνταγών με έξυπνη ετικέτα που συνεργάζεται με την εφαρμογή CVS Pharmacy για να διαβάζει δυνατά τις πληροφορίες της συνταγής σας είτε στα Αγγλικά είτε στα Ισπανικά. Αναπτύχθηκε ως σημαντικό βοήθημα για ασθενείς με πλήρη τύφλωση, σημαντική αναπηρία όρασης, γραμματικές ή γλωσσικές δυσκολίες ή δυσλεξία. Το Spoken Rx® μοιράζεται τις πληροφορίες της συνταγής σας χωρίς να χρειάζεται να διαβάσετε την ετικέτα.

Χαρακτηριστικά Speken Rx®

  • Ασφαλές & ιδιωτικό: Είναι εύκολο στη χρήση. Η τοποθέτηση της ετικέτας RFID στο κάτω μέρος της φιάλης διασφαλίζει ότι λειτουργεί ακόμα και αν αλλάξουν τα καπάκια.
  • Χωρίς επιπλέον χρέωση: Αυτό μου θυμίζει μια ιστορία σχετικά με την Περιγραφή ήχου (AD). Εάν έχετε όραση, περιμένετε να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που σχετίζεται με μια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή χωρίς επιπλέον κόστος. Γιατί κάποιος που είναι τυφλός και χρειάζεται AD να μην έχει την ίδια προσδοκία;
  • Εύχρηστος: Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone και η εφαρμογή CVS Pharmacy. Δεν απαιτούνται πρόσθετες συσκευές υποβοήθησης τεχνολογίας. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε smartphone; Ένας αυτόνομος αναγνώστης είναι διαθέσιμος, εάν χρειάζεται.
  • Πνευματική ηρεμία: Υπάρχουν δύο πτυχές σε αυτό το στοιχείο. 1) Ανεξαρτησία – εξαιρετικές λύσεις όπως το Be My Eyes και το Aira (δείτε Πόρους παρακάτω) εξακολουθούν να απαιτούν από τρίτο μέρος να διαχειρίζεται τις συνταγές σας. 2) Το Spoken Rx® παρέχει επίσης άνεση στους φροντιστές σας. Αυτό είναι πολύ προσωπικό για μένα. Η μαμά μου πάλευε καθώς μεγάλωνε για να διαχειριστεί τις συνταγές της. Τα αποτελέσματα, ειδικά με την απόσυρση του Xanax, επηρέασαν δραματικά την υγεία της. Και μας ανησύχησε.
  • Ακούστε τα γεγονότα: Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με τη συνταγή και το φαρμακείο είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής. Και αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της παροχής προσβάσιμων πληροφοριών συνταγογράφησης φαρμάκων.
Προσβάσιμες πληροφορίες συνταγογράφησης φαρμάκων μόνο με ένα smartphone και εφαρμογή για άτομα που είναι τυφλά, με προβλήματα όρασης, δυσλεκτικά ή έχουν άλλες γλωσσικές προκλήσεις.
Το Spoken Rx παρέχει προσβάσιμες πληροφορίες συνταγογράφησης φαρμάκων σε άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης.

Τι γίνεται αν παλέψω να το χρησιμοποιήσω;

Οι ηχητικές ετικέτες συνταγών εξηγούνται εύκολα σε μια σειρά από επτά βίντεο (βλ. Πηγές παρακάτω) που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Hadley. Έχετε ακούσει για αυτούς; Δανεισμός απευθείας από τον ιστότοπό τους:

Η Hadley ιδρύθηκε το 1920 και είναι ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως πάροχος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών που είναι τυφλοί ή με προβλήματα όρασης. Το Hadley εξυπηρετεί περίπου 10.000 φοιτητές και στις 50 πολιτείες και σε περισσότερες από 100 χώρες κάθε χρόνο.

Το σχολείο προσφέρει περισσότερα από 100 μαθήματα σε πέντε διαφορετικούς τομείς προγράμματος. Τα μαθήματα καλύπτουν μια σειρά θεμάτων, από την ανεξάρτητη διαβίωση και την απασχόληση έως την πρόσβαση στην τεχνολογία, τις ακαδημαϊκές σπουδές και τις δραστηριότητες αναψυχής. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχεται σε ποικίλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τύπων, braille, ήχου και online.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν για άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης και τα μέλη των οικογενειών τους. Υπάρχει μέτρια δίδακτρα για επαγγελματίες. Η Hadley βασίζεται σε συνεισφορές από άτομα, ιδρύματα και εταιρείες για την υποστήριξη των βραβευμένων προγραμμάτων της.

Η συμμετοχή της Χάντλεϊ είναι προσωπική

Ο ιστότοπος CVS Health (βλ. Πηγές παρακάτω) περιλαμβάνει ένα υπέροχο απόσπασμα από τον Douglas Walker. Είναι ο Chief Innovation Officer στη Hadley. Τυχαίνει να είναι και νομικά τυφλός.

«Όταν πρόκειται για τη διαχείριση φαρμάκων, μπορεί να υπάρχει φόβος. Και μπορώ να μιλήσω σε αυτό προσωπικά: φόβος ότι πρόκειται να πάρετε το λάθος φάρμακο ή σύγχυση σχετικά με ένα φάρμακο με παρόμοιο όνομα, πόσες φορές την ημέρα υποτίθεται ότι θα το παίρνετε, τη δόση».

«Το Spoken Rx® είναι μια καινοτομία που καθιστά προσιτές τις ετικέτες συνταγών και υποστηρίζει την ανεξαρτησία — δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην αγορά σαν αυτό. Γι‘ αυτό φτιάξαμε τα βίντεο».

Όπως και με άλλη τεχνολογία που αναπτύχθηκε για άτομα που είναι τυφλά, το Spoken Rx® είναι επίσης χρήσιμο για άτομα με δυσλεξία, αλφαβητισμό ή γλωσσικές δυσκολίες.

Λατρεύω αυτό το απόσπασμα από τον ιστότοπο CVS Spoken Rx®:

«Επιτέλους, μια ετικέτα Rx που μιλάει από μόνη της. Δημιουργημένο για τους ασθενείς μας με προβλήματα όρασης, το Spoken Rx® βοηθά στην απομάκρυνση των εικασιών από τη λήψη συνταγών».

Πόροι

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar