Πλήρης Μέθοδος Χριστουγεννιάτικου Ζαμπόν – Moonshine BBQ

16
Πλήρης Μέθοδος Χριστουγεννιάτικου Ζαμπόν – Moonshine BBQ

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΖΑΜΟΝΟΥ ΣΑΣ

Η σωστή επεξεργασία του ζαμπόν σας είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας. Η θεραπεία στο κιτ σας έχει σχεδιαστεί για να θεραπεύει ένα μπούτι χοιρινού κρέατος 3-3,5 κιλών. Αυτό δεν είναι ένα κομμάτι που κανονικά θα βρείτε στο κατάστημα, οπότε ζητήστε από τον τοπικό κρεοπώλη σας να σας βοηθήσει παραγγέλνοντας ένα ή κόβοντας ένα φρέσκο ​​για εσάς.

Ετοιμάστε 10 λίτρα απεσταγμένου νερού ζεσταίνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.

Προσθέστε το νερό στη μπανιέρα και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να παγώσει. Μπορείτε εναλλακτικά να ρίξετε παγάκια για να μειώσετε γρήγορα τη θερμοκρασία του νερού.

Ενώ κρυώνει αμέσως (καθώς δεν θέλετε το ζαμπόν να αρχίσει να μαγειρεύει όταν το βάζετε στο νερό), κόψτε τυχόν λιπαρή ή ασημί φλούδα από το χοιρινό, αφήνοντας το επάνω λίπος σας άθικτο. Θα το κρατήσουμε για αργότερα για να διατηρήσουμε το ζαμπόν υγρό στην τσάντα.

Μόλις κρυώσει το νερό, προσθέστε το μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν τα άλατα πολυμερισμού. Προσθέστε το ζαμπόν σας στο υγρό, φροντίζοντας να είναι πλήρως βυθισμένο.

Τοποθετήστε το καπάκι στη μπανιέρα και βάλτε το στο ψυγείο για τις επόμενες 28 ημέρες.

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΜΗ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

– ΑΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΞΕΦΥΓΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΟΙ ΣΥΝΑΠΑΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΜΑΖΙ

– ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΛΜΗ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ «ΑΡΜΟ» ΚΑΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

– ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΖΕΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΣΗ, ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΥΤΑ

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΗ, ΞΕΠΛΥΝΤΕ ΤΟ σχολαστικά ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΛΜΗ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar