Η διαφορά μεταξύ Διατροφολόγου και Διαιτολόγου

15
Η διαφορά μεταξύ Διατροφολόγου και Διαιτολόγου

Αυτή η ερώτηση τίθεται πολύ, και για καλό λόγο. Συχνά δεν είναι αρχικά ξεκάθαρο ποια είναι η διαφορά, ποιος μπορεί να αυτοαποκαλείται διατροφολόγος ή ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τίτλο διαιτολόγος. Τι είναι ο διατροφολόγος; Και σε τι διαφέρει από έναν διαιτολόγο;

Ο Ρόλος του Διατροφολόγου

Διατροφολόγος είναι ένα άτομο που παρέχει συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα και πώς επηρεάζουν την υγεία.

Οι διατροφολόγοι μπορούν να σχεδιάσουν, να συντονίσουν, να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν ατομικές και πληθυσμιακές παρεμβάσεις για την υγεία που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας μέσω των τροφίμων και της διατροφής. Οι διατροφολόγοι μπορούν επίσης να εργαστούν σε διάφορα άλλα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, ως σύμβουλοι διατροφής στη δημόσια υγεία ή στη βιομηχανία ως διατροφολόγοι και τεχνολόγοι τροφίμων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Διατροφολόγου και Διαιτολόγου στην Αυστραλία

Ο Ρόλος του Διαιτολόγου

Ένας διατροφολόγος δεν έχει τα προσόντα να παρέχει ιατρικές συμβουλές ή ιατρική διατροφική θεραπεία. Αυτός είναι ο ρόλος του διαιτολόγου. Ένας διαιτολόγος διαθέτει προσόντα που του επιτρέπουν να συνταγογραφεί διαιτητική θεραπεία για ιατρικές παθήσεις. Στην Αυστραλία, ένας γιατρός μπορεί να παραπέμψει έναν ασθενή σε διαιτολόγο και μπορεί να δικαιούται παροχές Medicare.

Το Medicare δεν καλύπτει τις υπηρεσίες διατροφολόγου. Ωστόσο, πολλοί διατροφολόγοι με πανεπιστημιακά προσόντα, όπως εγώ, οι οποίοι έχουν υποβληθεί στη διαδικασία διαπίστευσης που αναγνωρίζεται από ιδιωτικά ταμεία υγείας, έχουν υπηρεσίες που είναι επιλέξιμες για παροχές.

Τι θα συμβεί αν δω έναν διατροφολόγο που ανακαλύψει ότι χρειάζομαι ιατρική διατροφική θεραπεία;

Ως διατροφολόγος, εάν ένας πελάτης που βλέπω χρειάζεται ιατρική διατροφική θεραπεία, συνιστώ να μιλήσει με τον γιατρό του σχετικά με την παραπομπή σε διαιτολόγο. Μπορώ να τους υποστηρίξω συμπεριλαμβάνοντας μια επιστολή παραπομπής που εξηγεί τη συνεργασία μας και γιατί τους προτείνω να επισκεφτούν έναν διαιτολόγο. Αυτή η επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει όταν ένα άτομο διαχειρίζεται διαφορετικούς παρόχους φροντίδας.

Το αντίστροφο μπορεί να συμβεί. ένας διαιτολόγος μπορεί να παραπέμψει έναν ασθενή σε έναν διατροφολόγο για να τον υποστηρίξει στην εφαρμογή συνεχών διατροφικών αλλαγών και στον τρόπο ζωής, να παράσχει διατροφική ή μαγειρική εκπαίδευση ή να παράσχει υποστήριξη προγραμματισμού γευμάτων και καθοδήγησης διατροφής.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ διατροφολόγου και διαιτολόγου στην Αυστραλία;

Ποιος μπορεί να αυτοαποκαλείται Διατροφολόγος;

Στην Αυστραλία, δεν υπάρχει νομική προστασία για τον τίτλο «διατροφολόγος», που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται διατροφολόγος ακόμα κι αν δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα. Σε αντίθεση με τη διαιτολογία που είναι κατοχυρωμένο επάγγελμα. Η Εταιρεία Διατροφής της Αυστραλίας στοχεύει να βελτιώσει αυτήν την ασυνέπεια και έχει μια εθελοντική σύστημα εγγραφής διατροφολόγων για την προστασία του διατροφικού επαγγέλματος. Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αυστηρή αξιολόγηση για να επιβεβαιώσουν τα προσόντα και την εμπειρία τους πριν από τη χορήγηση της εγγραφής.

Είμαι πλήρες οικονομικό μέλος του Nutrition Society of Australia και διατηρώ την εγγραφή μου ως Associate Nutritionist.

Διαπιστευμένος Διατροφολόγος

Επιπλέον, πολλοί διατροφολόγοι όπως εγώ υποβάλλουν αίτηση για διαπίστευση μέσω ενός εξωτερικού διοικητικού οργάνου (ξεχωριστό από το σημείο όπου έλαβαν την εκπαίδευση και την εκπαίδευσή τους) για να διασφαλίσουν ότι πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα για τη λειτουργία στο ιδιωτικό ιατρείο. Αυτή η διαπίστευση είναι μια πρόσθετη αυστηρή αξιολόγηση όλης της εκπαίδευσης, των δεξιοτήτων, της κατάρτισης και της εμπειρίας για τον προσδιορισμό της καταλληλότητας για διαπίστευση και εγγραφή.

Αυτή η διαπίστευση απαιτεί επίσης συνεχή επαγγελματική εξέλιξη, εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και επαρκή ασφάλιση.

Ως διαπιστευμένος διατροφολόγος και επαγγελματίας φυσικής θεραπείας, έχω αριθμούς παρόχων για να επιτρέψω στους πελάτες μας να διεκδικήσουν υπηρεσίες διατροφής με ιδιωτικά κεφάλαια υγείας. Για μια πλήρη λίστα των provers, ανατρέξτε στην ενότητα του ιστότοπού μου με τίτλο „μπορώ να χρησιμοποιήσω την ιδιωτική ιατρική ασφάλιση;“

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγου και διαιτολόγου;

Πεδίο πρακτικής διατροφολόγου

Το εύρος της πρακτικής ενός διατροφολόγου εξαρτάται από την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και την κατάρτιση του και τις απαιτήσεις του οργανισμού στον οποίο είναι εγγεγραμμένος και διαπιστευμένος. Health Practitioners Professional Indemnity Public & Product Liability αναγνωρίζει αυτό το πεδίο πρακτικής. Όλοι οι διατροφολόγοι στο ιδιωτικό ιατρείο πρέπει να έχουν ασφάλιση.

Ως εγγεγραμμένος και διαπιστευμένος διατροφολόγος και επαγγελματίας φυσικής θεραπείας, εμπίπτει στο πεδίο της πρακτικής μου να:

  • Σχεδιάστε εξατομικευμένες διατροφικές και διατροφικές παρεμβάσεις για την υποστήριξη της υγείας
  • Αναλύστε τη διατροφική πρόσληψη και κάντε συστάσεις για την επίτευξη στόχων υγείας
  • Παρέχετε διατροφική, διατροφική και μαγειρική εκπαίδευση και καθοδήγηση σε άτομα και ομάδες
  • Παρέχετε συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής
  • Συνεργαστείτε με πελάτες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο για να παρέχετε διατροφικές συμβουλές και να υποστηρίξετε μια διαρκή διατροφική αλλαγή για την υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας.
  • Παρέχετε συμβουλές διατροφής σε άτομα ή ομαδικές προπονήσεις για αθλητικές εκδηλώσεις

Οι διατροφολόγοι μπορεί επίσης να έχουν πρόσθετα προσόντα και εμπειρία για να βοηθήσουν στο είδος των διατροφικών υπηρεσιών που παρέχουν. Στην περίπτωσή μου, έχω μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση, στο οποίο επικεντρώθηκα στη διατροφική εκπαίδευση. Αυτό το σετ δεξιοτήτων συμπληρώνει την προσέγγισή μου στη διατροφή, καθώς η εστίασή μου είναι πώς να υποστηρίξω καλύτερα τους ανθρώπους να κάνουν αλλαγές στα τρόφιμα που παραμένουν σταθερές, ακόμη και με σημαντικές προκλήσεις ή εμπόδια. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση και το προπονητικό μου υπόβαθρο και τις γνώσεις μου στη διατροφική επιστήμη.

Έχω επίσης ολοκληρώσει πρόσθετες πιστοποιήσεις για να γίνω σύμβουλος αθλητικής διατροφής, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να παρέχω υποστήριξη τροφίμων και διατροφής και συμβουλές σε αθλητές που προπονούνται για εκδηλώσεις.

Ανακεφαλαίωση

Συνοψίζοντας, όπου υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ διατροφολόγου και διαιτολόγου, η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι οι διατροφολόγοι δεν μπορούν να παρέχουν ιατρικές συμβουλές ή ιατρική διατροφική θεραπεία. αυτός είναι ο ρόλος του Εγγεγραμμένου Διαιτολόγου.

Είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι να έχουν έρθει σε αυτό το άρθρο για να μάθουν ποιος είναι καλύτερος Διατροφολόγος ή Διαιτολόγος. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλο, είναι διαφορετικοί επαγγελματίες που έχουν διαφορετικές δεξιότητες σε έναν κοινό τομέα διατροφής. Σε ένα ιδανικό περιβάλλον, οι Διατροφολόγοι και οι Διαιτολόγοι θα μπορούσαν να παραπέμψουν τους πελάτες μεταξύ τους, προκειμένου να καλύψουν καλύτερα τις εξατομικευμένες ανάγκες διατροφής και τρόπου ζωής των πελατών.

Όταν σκέφτεστε να συνεργαστείτε με έναν διατροφολόγο, κάντε ερωτήσεις σχετικά με τα προσόντα του, το εύρος της πρακτικής του και εάν μπορούν να σας δώσουν αριθμούς παρόχων για ιδιωτικά ταμεία υγείας. Αυτή η πρακτική είναι και κατάλληλη και συνιστάται. Ενώ τεχνικά οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τίτλο «Διατροφολόγος», όσοι από εμάς έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, διαπίστευση και εγγραφή δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο για το επάγγελμα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες μαζί σας.

Λόγω της ποικιλομορφίας μεταξύ των διατροφολόγων, μπορείτε να βρείτε έναν που να ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες και στόχους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία μαζί μου, κλείστε μια δωρεάν διαβούλευση 30 λεπτών εδώκαι μπορώ να απαντήσω σε τυχόν πρόσθετες ερωτήσεις.

Kristine Peter Perth Διατροφολόγος

Γεια! Ονομάζομαι Kristine Peter και είμαι Διατροφολόγος (ANutr, AN, NRN) και Διατροφολόγος (MEd).

Οι υπηρεσίες διατροφής μου απευθύνονται σε άτομα που πιστεύουν ότι η αλλαγή στον τρόπο διατροφής για τη βελτίωση της υγείας τους δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, δύσκολη ή απαιτεί να περνούν ώρες στην κουζίνα. Επικεντρώνομαι σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν βιώσιμες, μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες για να βελτιώσουν τη διάθεσή τους, την ενέργειά τους και να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους. Η υπόσχεση που δίνω στους πελάτες μου είναι ότι θα σας βοηθήσω να ανακαλύψετε ποιες είναι οι σωστές διατροφικές αλλαγές για να πετύχετε τους στόχους σας, χωρίς να χρησιμοποιείτε περιοριστικές δίαιτες ή μη ρεαλιστικά προγράμματα γευμάτων που είναι δύσκολο να ακολουθήσετε και σας αφήνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι και μιζέριοι.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διατροφικές υπηρεσίες μου και αν είναι οι κατάλληλες για εσάς, κάντε κράτηση για μια δωρεάν συμβουλευτική 30 λεπτών σήμερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar