Η άσκηση σύντομης αναπνοής ανεβάζει τη διάθεση περισσότερο από τον διαλογισμό επίγνωσης

9
Η άσκηση σύντομης αναπνοής ανεβάζει τη διάθεση περισσότερο από τον διαλογισμό επίγνωσης

Σε μια μικρή μελέτη, ο κυκλικός αναστεναγμός – εισπνέοντας αργά και στη συνέχεια παίρνοντας μια άλλη σύντομη αναπνοή για να φουσκώσουν πλήρως οι πνεύμονες, πριν εκπνεύσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο – ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην ανύψωση της διάθεσης των ανθρώπων

Υγεία


10 Ιανουαρίου 2023

Η εξάσκηση μόλις 5 λεπτών ασκήσεων αναπνοής κάθε μέρα για ένα μήνα μπορεί να μειώσει το άγχος

Η εκτέλεση μόλις 5 λεπτών ασκήσεων αναπνοής κάθε μία ημέρα για ένα μήνα μπορεί να μειώσει το άγχος

Ρετζέπ Μπουγιουκγκουζέλ

Η άσκηση μιας απλής άσκησης αναπνοής για μόλις 5 λεπτά την ημέρα για ένα μήνα θα μπορούσε να τονώσει τη διάθεσή σας.

Μελίς Γιλμάζ Μπαλμπάν Στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και οι συνεργάτες της ανέθεσαν τυχαία σε 114 άτομα, μέσης ηλικίας 27 ετών, σε όλες τις ΗΠΑ να ασκήσουν μία από τις τρεις ασκήσεις αναπνοής ή διαλογισμό επίγνωσης για 5 λεπτά την ημέρα στο σπίτι, όποτε τους ταίριαζε.

Μια άσκηση αναπνοής ήταν ο κυκλικός αναστεναγμός, ο οποίος περιλαμβάνει την αργή εισπνοή και στη συνέχεια μια άλλη σύντομη εισπνοή για να φουσκώσει πλήρως οι πνεύμονες, πριν εκπνεύσει για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μια άλλη άσκηση ήταν η αναπνοή σε κουτί: εισπνοή, κράτημα της αναπνοής, εκπνοή και διατήρηση της εκπνεόμενης αναπνοής ξανά. Το τελευταίο ήταν ο κυκλικός υπεραερισμός. Αυτό περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισπνοές και μικρότερες εκπνοές 30 φορές πριν από την πλήρη εκπνοή.

Οι συμμετέχοντες στους οποίους ανατέθηκε ο διαλογισμός επίγνωσης δεν έκαναν κανέναν έλεγχο της αναπνοής, αλλά παρατήρησαν παθητικά την αναπνοή τους για να βοηθήσουν στην εστίαση της επίγνωσής τους στην παρούσα στιγμή.

Και οι τέσσερις ομάδες παρουσίασαν βελτιώσεις στη διάθεση και μείωση του άγχους μετά από ένα μήνα, σύμφωνα με τα καθημερινά ερωτηματολόγια. Ωστόσο, αυτό ήταν πιο έντονο μεταξύ εκείνων που έκαναν τις ασκήσεις αναπνοής, ιδιαίτερα τον κυκλικό αναστεναγμό, σε σύγκριση με τον διαλογισμό.

«Υποθέσαμε ότι ο έλεγχος της δικής σας αναπνοής σε αντίθεση με την παθητική παρατήρηση δίνει στους ανθρώπους μια πιο θετική αίσθηση για τον εαυτό τους», λέει ο Yilmaz Balban.

Ο κυκλικός αναστεναγμός μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική για τη βελτίωση της διάθεσης επειδή περιλαμβάνει μεγαλύτερες εκπνοές, οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι πιο ήρεμες από τις εισπνοές, λέει.

Η ομάδα της σχεδιάζει μια μεγαλύτερη δοκιμή που θα περιλαμβάνει περίπου 500 άτομα που θα συγκρίνει τον κυκλικό αναστεναγμό με την ύπνωση για τη βελτίωση της διάθεσης και την ανακούφιση από το άγχος.

Περισσότερα για αυτά τα θέματα:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar