Διατροφή, κατάθλιψη και τι μάθαμε από τη νέα έρευνα

19
Διατροφή, κατάθλιψη και τι μάθαμε από τη νέα έρευνα

Η κατάθλιψη είναι μια κοινή πάθηση ψυχικής υγείας που αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία είδε τα ποσοστά κατάθλιψης να τριπλασιάζονται στις αρχές του 2020, στις ΗΠΑ, από 8,5% σε 27,8%, όπως διαπίστωσε η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 32,8%, περίπου 1 στους 3 Αμερικανούς ενήλικες.

Στα τέλη του 2021, μια διαχρονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet διαπίστωσε ότι οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την πανδημία, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού στρες, της απομόνωσης και της ταυτόχρονης εμπειρίας πολλαπλών στρεσογόνων παραγόντων από την πανδημία, ήταν όλοι παράγοντες που συμβάλλουν στα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης.

Αν και υπάρχουν πολλές εικασίες, είναι προς το παρόν άγνωστο πότε θα τελειώσει η πανδημία και πώς θα είναι οι ζωές μας σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. Η αναμονή για την εξαφάνιση των επιπτώσεων της πανδημίας δεν είναι αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κρίσης ψυχικής υγείας.

Ποτέ δεν ήταν πιο κρίσιμο να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες που υποστηρίζουν την ψυχική μας υγεία.

Φαγητό και διάθεση

Όταν άρχισα να γράφω για τη σύνδεση μεταξύ τροφής και ψυχικής υγείας, εξακολουθούσε να αναφέρεται ως αναδυόμενη έρευνα. Υπήρχαν μερικές πρωτοποριακές μελέτες, όπως η δοκιμή SMILES από το Κέντρο Τροφίμων και Διάθεσης στο Πανεπιστήμιο Deakin. Δημοσιεύθηκε το 2017, ακολούθησαν αρκετές μελέτες.

Φαγητό και διάθεση

Η Δοκιμή ΧΑΜΟΓΕΛΩΝ – Υποστήριξη της Τροποποίησης του τρόπου ζωής σε Μειωμένες Συναισθηματικές Καταστάσεις

Πιο πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2022, μια άλλη μελέτη από την Αυστραλία εξέτασε την επίδραση της μεσογειακής διατροφής στα καταθλιπτικά συμπτώματα νεαρών Αυστραλών ανδρών. Όπως και η μελέτη SMILES, ο έλεγχος για αυτήν τη μελέτη ήταν η κοινωνική υποστήριξη με τη μορφή ενός προγράμματος φιλίας.

Μια ομάδα έλαβε διατροφικές συμβουλές σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή, με βάση τις διατροφικές οδηγίες της Ελλάδας και της Ισπανίας. Η άλλη ομάδα έλαβε φιλική κοινωνική υποστήριξη.

Τα ευρήματα

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα διατροφικών συμβουλών παρουσίασαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης και αυξημένα συναισθήματα ποιότητας ζωής, για όσους ακολούθησαν τα μεσογειακά διατροφικά πρότυπα.

Από πού από εδώ;

Η υποστήριξη της ψυχικής υγείας δεν πρέπει να περιορίζεται σε εκείνους που δεν είναι καλά. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια μας έχουν διδάξει ότι οι συνθήκες εκτός του ελέγχου μας μπορούν να πιέσουν την ψυχική μας υγεία.

Η χρήση των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας για την ενίσχυση και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν συμπτώματα όπως η κατάθλιψη, αλλά ως προληπτικό μέσο για όλους όσους ζουν σε αυτήν την εποχή του αυξημένου άγχους και της αβεβαιότητας.

Και ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με το φαγητό. Οι απλές διατροφικές αλλαγές μπορούν να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την υποστήριξη της ψυχικής ευεξίας και τη μείωση του αντίκτυπου του αυξανόμενου φορτίου της κατάθλιψης από τη νόσο.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να υποστηρίξετε την ψυχική ευεξία με φαγητό και διατροφή για εσάς, έναν πελάτη που υποστηρίζετε ή τον χώρο εργασίας σας, κλείστε μια κλήση σύνδεσης μαζί μου ΕΔΩ. Δεν υπάρχει άρθρο, ανάρτηση ή ιστότοπος που θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα σε μια λύση παρά σε μια συζήτηση.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Η μελέτη: Η επίδραση μιας μεσογειακής διατροφής στα συμπτώματα της κατάθλιψης σε νεαρούς άνδρες (η μελέτη «AMMEND»): Μια τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου

The Lancet: Επίμονα καταθλιπτικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια του COVID-19: μια εθνική, αντιπροσωπευτική για τον πληθυσμό, διαχρονική μελέτη ενηλίκων στις ΗΠΑ

Πανεπιστήμιο της Βοστώνης: Τα ποσοστά κατάθλιψης στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν όταν η πανδημία χτύπησε για πρώτη φορά – τώρα, είναι ακόμη χειρότερα

British Medical Journal: Η πανδημία του Covid-19 θα τελειώσει με εργαλεία δημόσιας υγείας, όχι κλινικά

Ο κηδεμόνας: Η πανδημία του Covid πλησιάζει επιτέλους στο τέλος της;

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να υποστηρίξετε την ευεξία με τα τρόφιμα και τη διατροφή κάνοντας κράτηση για μια κλήση σύνδεσης διάρκειας 15 λεπτών. Δεν πρόκειται για προπονητική κλήση και δεν υπάρχουν υπηρεσίες προς πώληση. Είναι μια ευκαιρία να φτάσετε στον πυρήνα αυτού που αναζητάτε και να μάθετε ποια μπορεί να είναι τα καλύτερα πρώτα βήματα.

Κάντε κράτηση για μια κλήση σύνδεσης

Υπνος

Πώς είναι ο ύπνος σας; Αυτή είναι πάντα μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνω στους πελάτες μου. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία, τη σχέση σας με το φαγητό και να μάθετε μια εξαιρετική τεχνική για καλύτερο ύπνο, κατεβάστε το Ανακαλύψτε πώς να δημιουργήσετε συνήθειες ύπνου για να υποστηρίξετε τη διάθεση και την ενέργεια σε 3 απλά βήματα.

Γεια! Ονομάζομαι Kristine Peter και είμαι Διατροφολόγος (ANutr, NRN) και Διατροφολόγος (MEd).

Βοηθώ τους πελάτες μου να βελτιώσουν τη διάθεσή τους, την ενέργειά τους και να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους. Έτσι μπορούν να ανακτήσουν τη ζωτικότητά τους, να επιστρέψουν στην άσκηση, να μειώσουν το στρες και να είναι ξανά ο εαυτός τους χωρίς να περνούν αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ή να ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες και προγράμματα γευμάτων που δεν λειτουργούν ή δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar