Αν όχι λοιπόν προγραμματισμός γευμάτων, τότε τι;

19
Αν όχι λοιπόν προγραμματισμός γευμάτων, τότε τι;

Προγραμματισμός γευμάτων vs Προγραμματισμός γευμάτων

Ως Διατροφολόγος και Διατροφολόγος, δεν προτείνω πολύ συχνά σχέδια γευμάτων με τους πελάτες μου. Και όταν το κάνω, ακολουθούν πολλές άλλες στρατηγικές. Ωστόσο, τα σχέδια γευμάτων εξακολουθούν να είναι μία από τις πιο απαιτητικές υπηρεσίες που βλέπω. Αυτό μπορεί να σας κάνει να ρωτήσετε „αν είναι τόσο περιζήτητα, γιατί δεν τα χρησιμοποιείτε;“ Είναι μια καλή ερώτηση. Η απάντηση είναι; γιατί δεν λειτουργούν. Όχι πολύ συχνά και όχι πολύ καλά.

Ο προγραμματισμός γευμάτων λειτουργεί με την προϋπόθεση ότι αλλάζετε εντελώς τον τρόπο που τρώτε ταυτόχρονα.

Συνήθως περιλαμβάνει έναν επαγγελματία διατροφής που δημιουργεί ένα γενικό πρόγραμμα γευμάτων για υγιεινή διατροφή ή ένα εξατομικευμένο που καλύπτει τις διατροφικές σας ανάγκες και τις ανάγκες του τρόπου ζωής σας.

Η πρώτη επιλογή, το γενικό πρόγραμμα γευμάτων, συχνά έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο διατροφικό αποτέλεσμα (Gut Health! Low carb! Keto!).

Αυτά τα σχέδια γευμάτων είναι συχνά ένα από τα δύο πράγματα:

  1. Μια ερμηνεία των διατροφικών κατευθυντήριων γραμμών σε μορφή σχεδίου (σε ένα παράδειγμα, Αυστραλιανές Διατροφικές Κατευθυντήριες γραμμές)
  2. Μια δίαιτα

Δεν αφορούν το ατομικό διατροφικό σας προφίλ, τον τρόπο ζωής, το επίπεδο δραστηριότητας ή τις προτιμήσεις σας και στις δύο περιπτώσεις.

Οι επαγγελματίες διατροφής μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένα προγράμματα γευμάτων που ταιριάζουν στις συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις σας και στον τρόπο ζωής σας. Διατροφικά είναι πιθανό να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Υπάρχουν όμως μερικά προβλήματα.

Τι να κάνετε αντί για προγράμματα γευμάτων

Προβλήματα με τα προγράμματα διατροφής

  1. Τα σχέδια γευμάτων αναγκάζουν σημαντικές αλλαγές να συμβούν ταυτόχρονα. Αυτός ο βαθμός και ο ρυθμός αλλαγής είναι μη βιώσιμοι.
  2. Τα προγράμματα γευμάτων δεν επιτρέπουν την αλλαγή των συνθηκών όπως οι διακοπές, τα άρρωστα παιδιά και η περίοδος των εορτών. Είναι δύσκολο να προσαρμοστούν όταν τα πράγματα αλλάζουν.
  3. Τα προγράμματα γευμάτων είναι συχνά μια πλήρης αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, η οποία απαιτεί σημαντικό χρόνο και ενέργεια για να εφαρμοστεί. Μπορούν να προσθέσουν ένα σημαντικό άγχος σε έναν ήδη πολυάσχολο τρόπο ζωής.

Στη ρίζα του, τα σχέδια γευμάτων δεν σας διδάσκουν πώς να παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας. Δεν σας εξοπλίζουν με τα διατροφικά εργαλεία για να πάρετε τις αποφάσεις μόνοι σας. Και λειτουργούν μόνο σε ένα πολύ ελεγχόμενο περιβάλλον – όταν έχετε πρόσβαση σε οτιδήποτε υπάρχει στο σχέδιο και είστε στην κουζίνα σας. Όταν είστε εκτός αυτής της ρύθμισης, τα σχέδια γευμάτων δεν βοηθούν πολύ.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε. Δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το σχέδιο. θα το βαρεθεις. Εάν δεν ξέρετε πώς να προγραμματίσετε τον εαυτό σας εγκαίρως, είτε θα επιστρέψετε στο πώς κάνατε πριν είτε θα κολλήσετε να πληρώνετε για ένα άλλο πρόγραμμα γευμάτων.

Σχέδια διατροφής και ψυχική υγεία

Συνεργάζομαι με πολλούς ανθρώπους που κάνουν αλλαγές στον τρόπο διατροφής τους ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν προκλήσεις για την ψυχική τους υγεία. Ένας βασικός παράγοντας που μου έμαθαν είναι ότι οποιεσδήποτε αλλαγές τροφίμων και διατροφής πρέπει να λειτουργούν στις κακές και τις καλές μέρες. Επιφανειακά, ένα πρόγραμμα γευμάτων μπορεί να φαίνεται ότι το κάνει αφαιρώντας την απόφαση και την επιλογή από την εξίσωση. Ωστόσο, συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον ΠΩΣ θα ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες, ιδιαίτερα σε δύσκολες μέρες. Δεν έχουν την ευελιξία να υποδεχτούν την αλλαγή. Και συχνά καταλήγουν όχι μόνο στη συντεχνία της αντιληπτής αποτυχίας, αλλά και σε σάπια λαχανικά στο ψυγείο και σπαταλημένα τρόφιμα στα σκουπίδια.

Τι να κάνετε αντ ‚αυτού

Λοιπόν, αν όχι προγράμματα γευμάτων, τότε τι; Μπορείτε να προγραμματίσετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε χωρίς ένα πρόγραμμα γευμάτων;

Ναι, και εδώ είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε αντί για ένα πρόγραμμα γευμάτων. Ως διατροφολόγος και εκπαιδευτικός, ακολουθούν τρία πράγματα που κάνω με τους πελάτες μου αντί για ένα πρόγραμμα γευμάτων:

  1. Διατροφική εκπαίδευση. Η εκμάθηση για το τι κάνουν τα διάφορα τρόφιμα για το σώμα σας και το ρόλο τους στη συνολική διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε απλές αλλαγές στον τρόπο που τρώτε ήδη.
  2. Διατροφική συμβουλή. Η λήψη συμβουλών σχετικά με τις αλλαγές που κάνετε στον τρόπο που τρώτε μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Συνήθως, αυτό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός πενθήμερου ημερολογίου τροφίμων για να καταλάβετε πού βρίσκεστε τώρα σε σχέση με το πού θέλετε να βρίσκεστε. Αυτή η συμβουλή, σε συνδυασμό με τη διατροφική εκπαίδευση, μπορεί να σας εξοπλίσει με τα εργαλεία για να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζεστε και την ικανότητα να τις προσαρμόσετε με την πάροδο του χρόνου.
  3. Συνήθειες. Αντί να κάνετε αλλαγές ταυτόχρονα σε ένα πρόγραμμα γευμάτων, η χρήση μιας προσέγγισης που βασίζεται στη συνήθεια στις διατροφικές αλλαγές είναι μια εφικτή και βιώσιμη στρατηγική για να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε.

Στο τέλος της ημέρας, η αλήθεια είναι ότι τα σχέδια γευμάτων μπορούν να λειτουργήσουν για μερικούς ανθρώπους. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα γευμάτων, βεβαιωθείτε ότι το προετοιμάζετε με κάποιον που είναι κατάλληλος για να κάνει συστάσεις για φαγητό και διατροφή.

Από την εμπειρία μου, ο δρόμος προς τη μακροπρόθεσμη επιτυχία δεν μπορεί να είναι σύντομος πηδώντας στο αποτέλεσμα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για φαγητό κάθε μέρα. Η επιτυχία προέρχεται από τη διαδικασία της εκμάθησης πώς να κάνετε επιλογές με βάση τα τρόφιμα που λειτουργούν για εσάς και υποστηρίζουν τη διάθεση, την ενέργεια, την υγεία και τον τρόπο ζωής σας.

Γεια! Ονομάζομαι Kristine Peter και είμαι διατροφολόγος (ANutr) και διατροφολόγος (MEd). Συνεργάζομαι εικονικά με γυναίκες που αγωνίζονται με το άγχος, το άγχος, την κακή διάθεση και την ενέργεια για να τους διδάξω διατροφικές συνήθειες για να δημιουργήσουν τα θρεπτικά δομικά στοιχεία για ισορροπημένα επίπεδα διάθεσης και ενέργειας.

Μάθετε περισσότερα στο www.kristinepeter.com ή απευθυνθείτε στο [email protected].

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar